Färdiga köttbullar smakar blä enligt mig samt att de oftast innehåller en drös av onödiga tillsatser. Dessa är sjukt goda och dessutom badar dem i gräddsås och då kan det ju inte bli dåligt eller hur? Servera gärna med smörstekta haricots verts och plommontomater.
Ingredienser
Köttbullarna
- 500 g kycklingfärs
- 1 st gul lök
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk soja
- 0,5 tsk salt
- peppar
Såsen
- 3 dl grädde
- 3 tsk soja
- 1 msk rom eller whiskey kan uteslutas
- salt
- peppar
Garnering
- 1 knippe persilja
Instruktioner
Köttbullarna
- Finhacka löken och stek den tills mjuk i smör. Blanda samman med kycklingfärsen och övriga ingredienser. Rulla till bollar och stek sedan i smör tills de fått fin färg.
Såsen
- Häll i grädden och övriga ingredienser i stekpannan tillsammans med kycklingbullarna. Blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Toppa med grovt hackad persilja.
Lämna ett svar