Galet gott, nyttigt och mättande. Passa på att njuta av den svenska sparrisen nu när den är i säsong. Kring midsommar är sparrisens tid redan förbi.
Ingredienser
Laxen
- 4 st laxfileér MSC-märkta
- 2 msk smör
- 1 msk citron pressad
- salt
- nymalen svartpeppar
Sparrisen
- 600 g sparris
- 2 msk smör
- salt
Skagensås
- 1 st ägg
- 2 dl rapsolja
- 1 msk citron pressad
- 0,25 tsk ättika 24%
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk dill finhackad
- 1 st sharlottenlök finhackad
- 2 dl räkor MSC-märkta
- salt smaka av
Instruktioner
- Krydda laxen och tillaga den i ugnen i 175 grader i cirka 15-20 minuter beroende på tjocklek.
- Stek sparrisen i någon minut i smör och krydda.
- Knäck ägget i en hög mixerskål och häll i oljan. Ställ stavmixern på botten av skålen och mixa från botten och upp tills oljan och ägget blandats samman och blivit vitt och fluffigt.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Smaka av med salt.
Lämna ett svar