Detta är en kanonbra rätt som i grunden kommer från min mamma. Den är lyxig samtidigt som den är löjligt enkel att göra. Perfekt med andra ord. Servera tillsammans med en god avokadosallad med ruccola och rostade frön.
Ingredienser
Laxen
- 4 st laxfileér
- 150 g chèvre getost
- 1 dl pecannötter
- 1 tsk chiliflakes
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
Såsen
- 2 dl crème fraiche
- 50 g chèvre getost
- salt
- peppar
Instruktioner
Laxen
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Filéa laxen och lägg portionsbitarna i en ugnssäker form. Smula sönder osten och lägg den ovanpå laxen. Tryck fast pecannötterna, ringa över olivolja och eventuellt lite flytande honung.
- Krydda med chili, salt och peppar. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter beroende på storleken på laxbitarna. Servera med en god sallad.
Såsen
- Blanda bara ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar