Jag har nog inte gjort chokladbollar sedan de kallades för något helt annat. Efter att ha sett massvis med bilder av chokladbollar på Instagram kände jag mig tvungen att göra en egen variant. Farligt goda blev de!
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 dl hasselnötter *
- 1 dl mandel *
- 2 msk starkt kaffe
- 2 msk kakao
- 0,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 2 dl kokosflingor
Instruktioner
- Mixa hasselnötter och mandlar tills finfördelat i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser förutom kokosflingorna.
- Rulla sedan smeten i kokos och ställ in i kylen för att stelna.
Anteckning
TIPS! Variera gärna smaksättningen på smeten och rulla dem exempelvis i rostade och grovt hackade nötter för en lite elegantare chokladboll.
** Om du är allergisk mot nötter. Byt då ut nötterna mot exempelvis solros-, pumpafrön och kokosflingor.
Lämna ett svar