De här LCHF-kakorna påminner starkt om några kakor som min farmor brukade baka när jag var liten. Mysiga minnen. Skillnaden är att dessa kakor varken innehåller socker eller vanligt vetemjöl. De är riktigt enkla att göra dessutom.
Ingredienser
- 100 g smör , mjukt
- 1 dl xylitol eller sötströ
- 0,5 dl Sukrin Gold
- 1 st äggula
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2,5 dl hasselnötsmjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).
- Blanda först ihop smör, sötning, äggula, bakpulver, vaniljpulver och salt. Häll i nötmjölen och blanda ordentligt.
- Rulla bollar av degen med händerna. Cirka 2 cm i diameter.
- Sprid ut dem på två ugnsplåtar med bakplåtspapper på. Med hjälp av en gaffel, tryck till kakorna så att de plattas till och får ett fint mönster.
- Grädda i ca 15 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
- Kakorna är mjuka när de kommer ut från ugnen men stelnar när de svalnat. Lägg in dem i kylskåpet om du vill ha dem extra hårda och knapriga.
Anteckning
Choklad och hasselnötter är ju en magisk kombo så om du vill lyxa till det lite extra kan du ringla över eller doppa kakorna i smält mörk sockerfri choklad. Eller varför inte hacka chokladen grovt och blanda det i smeten?
Lämna ett svar