Det här var faktiskt mitt första LCHF-kakbak. Jag trodde inte att det skulle bli en hit direkt men de blev faktiskt riktigt lyckade! Var orolig för att de inte skulle stabilisera sig först, men de gjorde de och ännu godare blir de faktiskt om man förvarar dem i frysen och plockar fram dem vid ”behov”. Då blir de knapriga som ”vanliga” kakor.Variera genom att lägga på hackade pistagenötter eller andra nötter som du tycker om.
Ingredienser
- 150 g smör
- 1 st ägg
- 3 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosflingor
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 1 nypa salt
- 6 rutor mörk sockerfri choklad (minst 70% kakao)
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Lägg alla ingredienser i matberedaren. Mixa till en jämn smet.
- Klicka eller spritsa ut smeten på bakplåtspapper.
- Grädda i cirka 10 min eller tills kakorna har fått fin färg.
- När kakorna har svalnat, smält choklad och "drissla" sedan över kakorna.
- Ställ in kakorna i kylen eller frysen så stelnar de snabbare.
Lämna ett svar