
Fantastiskt goda och krispiga langos. Degen baserade jag på den så kallade "fathead-pizzadegen" som kommer från bloggen med samma namn, fast med några modifikationer. Jag toppade med crème fraiche, handskalade räkor, rödlök och dill. Den Ungerska klassikern serveras dock med riven ost istället för räkor.
Ingredients
Langos
- 150 g riven ost gärna mozzarella
- 2 msk färskost av Philadelphia typ
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- olja att fritera i raps-, kokos-, avokadoolja eller ghee
Topping
- 200 g handskalade räkor
- 2 dl crème fraiche
- 1 rödlök
- 1 knippe dill
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
- Smält osten tillsammans med färskosten i mikron eller i en kastrull.
- Blanda samman med resten av ingredienserna tills det blivit en jämn deg.
- Bred ut en langos per portion på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 7 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med olja till cirka 180 grader. Fritera "langosarna" tills de fått en fin färg på båda sidorna. Lägg dem på ett fat med hushållspapper på och låt de svalna något.
- Toppa med valfria tillbehör.
Vansinnigt goda! Kommer absolut bli en favorit här hemma!!
Fantastiskt recept på langos! Mättande, goda, perfekt konsistens och enkla att göra. Rekommenderas verkligen 😁
Kan man använda detta recept i Airfryer?
Det borde funka! Återkom gärna hur det gick 😉