Fantastiskt goda och krispiga langos. Degen baserade jag på den så kallade "fathead-pizzadegen" som kommer från bloggen med samma namn, fast med några modifikationer. Jag toppade med crème fraiche, handskalade räkor, rödlök och dill. Den Ungerska klassikern serveras dock med riven ost istället för räkor.
Ingredienser
Langos
- 150 g riven ost gärna mozzarella
- 2 msk färskost av Philadelphia typ
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- olja att fritera i raps-, kokos-, avokadoolja eller ghee
Topping
- 200 g handskalade räkor
- 2 dl crème fraiche
- 1 rödlök
- 1 knippe dill
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
- Smält osten tillsammans med färskosten i mikron eller i en kastrull.
- Blanda samman med resten av ingredienserna tills det blivit en jämn deg.
- Bred ut en langos per portion på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 7 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med olja till cirka 180 grader. Fritera "langosarna" tills de fått en fin färg på båda sidorna. Lägg dem på ett fat med hushållspapper på och låt de svalna något.
- Toppa med valfria tillbehör.
Emma säger
Vansinnigt goda! Kommer absolut bli en favorit här hemma!!
Carro säger
Fantastiskt recept på langos! Mättande, goda, perfekt konsistens och enkla att göra. Rekommenderas verkligen 😁
Sofia säger
Kan man använda detta recept i Airfryer?
Jill Wallentin säger
Det borde funka! Återkom gärna hur det gick 😉