Pizza låter ju inte direkt som något bantar-käk men denna variant lämpar sig utmärkt för ändamålet. Det fina med pizza är ju också att alla kan toppa med dina egna favoritingredienser. Ännu snabbare går det om du använder färdig tomatsås eller exempelvis ajvar relish.
Ingredienser
Glutenfri pizzabotten
- 4 st ägg
- 250 g färskost
- 2 dl mandelmjöl (går att utesluta men botten blir då lite mer lik en omelett i konsistensen)
- 1 msk fiberhusk
- 3 dl riven ost
- 0,5 tsk salt
Tomatsåsen
- 3 dl ekologiska krossade tomater
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk valfri sötning (kan uteslutas)
- 1 msk oregano
- 1 msk basilika
- 0,5 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Toppingförslag
- 250 g riven ost
- 2 pkt mozzarella
- färska champinjoner
- aubergine
- oliver
- soltorkade tomater
- rökt kalkon
- ruccola
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Vispa ihop ägg och färskost. Blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i några minuter.
- Smeta ut smeten på bakplåtspappret och grädda sedan i ugnen i cirka 15 minuter eller tills botten har fått fin färg.
- Toppa sedan med tomatsås, ost och dina favoritingredienser.
- Stoppa sedan in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Lämna ett svar