Det började med att jag skulle göra en slags kladdkaka. Vi avnjöt den varm med en klick grädde. Dagen efter tog jag mig en bit direkt från kylen och oj vad gott! Den var till och med snäppet godare kall än när den var varm. Nu smakade den mer som fudge än som kladdkaka. Riktigt smarrigt!
Ingredienser
Kakan
- 100 g smör
- 1,5 dl valfri sötning
- 2 st ägg
- 1 dl mandelmjöl eller ½ dl kokosmjöl om nötfritt
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
Toppingen
- 1 dl kokosflingor
- 25 g smör
- 1 msk valfri sötning
- 1 st äggula
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa samman ägg och sötning. Vispa i resten av ingredienserna. Häll ner i en smörad form, helst fyrkantig, som du "brödar" med kokosflingor.
- Rosta kokosflingorna till toppingen i en stekpanna tills gyllene.
- Blanda samman med sötning och äggula. Klicka kokossmeten över kakan. Grädda i cirka 10 minuter.
- Ställ in formen i kylen när kakan svalnat tills helt kall. Skär den sedan i rutor och avnjut med en klick grädde.
Lämna ett svar