Efter flera månader av planering och förberedelser så var det äntligen dags för mitt och Magdas tredje och största event hittills – #LCHFsthlm2014!
Det var varmt i luften och solen gassade när våra förväntansfulla deltagare anlände till eventet i Sollentuna. Vissa hade rest ända ifrån Lund, Falun och till och med från Lycksele för att komma på vårt event! Helt otroligt!
Vi insåg någon dag innan eventet att vi var tvungna att ha extra hjälp med fix under dagen och som tur var så fick vi ovärderlig hjälp från Emelie från Worth it Lifestyle som var där och bland annat bjöd på en supergod lemonad sötad med stevia som deltagarna kunde svalka sig med innan eventet drog igång på riktigt.
Föreläsningar x 3
På tidigare events har vi hyrt in väldigt duktiga föreläsare som Jonas Bergqvist och Anna Hallén. Men denna gång så tog vi modet till oss och höll i föreläsningarna själva!
Min föreläsning Gör om, gör rätt inledde dagen. I föreläsningen jämförde jag hur vi levde förr i tiden med hur vi lever nu, inte enbart gällande kost utan även familjesituation, krav, miljö etc. För att sedan gå in på hur vi i dagens moderna samhälle kan ge vår kropp dess bästa förutsättningar för att hålla sig frisk, glad och lycklig livet ut. Även om den glutenfria lågkolhydratskosten enligt mig är grunden så är det knappast lösningen på alla problem. Jag gick även igenom resten av pusselbitarna som är oerhört viktiga för att vi ska kunna uppleva vår personliga optimala hälsa och välbefinnande. Givetvis pratade jag även om mina hjärtefrågor som handlar om hur man inte bara tar hänsyn till sig själv utan även för djur och natur genom att göra medvetna val i matbutiken.
Sedan höll Mattias Ribbing som är trefaldig svensk mästare i minne en uppskattad kortare föreläsning om lågkolhydratkost och minne. Han bjöd sedan deltagarna på sitt nystartade företags, Succeeder, Bulletproof Coffee.
Vi hade verkligen tur med vädret och vi kunde avnjuta fikat som bestod av socker- och glutenfria rabarberkakor med kardemumma med vaniljgrädde ute i solen. Receptet på kakorna hittar ni här fast utan kardemumma. Ingredienserna kom från den inspirerande matbutiken på nätet MatHem, Mindresukker (Sukrin Gold och kokosmjöl) och Lindroos (Fiberhusk). Man kunde även njuta av Worth it Lifestyles hälsokaffe och naturella valnötter från Sevan.
Efter fikapausen så var det dags för höggravida Magda Dedics föreläsning som handlade om Lågkolhydratkost för hela familjen och hur man kan gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt utan att sätta kroppen i svält eller få näringsbrist. Hon berättade bland annat om Anna Halléns handmodell och gav tips på bra alternativ till snabbmat. Fast det var Magdas första föreläsning så var hon fantastiskt underhållande och avslappnad. En väldigt uppskattad föreläsning med andra ord.
Provsmakning
Efter dagens sista föreläsning så stod provsmakningsbordet uppdukat med massor av godsaker! Bland annat glutenfri focaccia som jag bakat (recept hittar ni här), bredbar Labneh och Greklands populäraste fetaost av märket Dodoni från Sevan, Casablanca Chicken, yoghurtsås med mynta, baba ganoush och syrlig sallad från SOOK Streetfood (som förövrigt kom tvåa i helgens Street Food SM i Kungsträdgården). Det mest spännande inslaget var nog algsalladen från Risberg import som verkligen fick blandade recensioner. Allt från ”Godast av allt!” till ”Detta var absolut ingenting för mig!”. Kul hur olika smaklökar man har. Man kunde även smaka på Kimchi, även den från Risberg import. Det bjöds även på de goda spröda frökexen från Huså Bröd som Birgitta Höglund hjälpt dem att ta fram, Celsius, rysk yoghurt med SteviaDrops från Sweet Leaf och bars från Nutri-Nicks.
Prisutdelning
Dagen avrundades med utlottning av priser till ett totalt värde av hela 8 000 kronor! Det roligaste tyckte vi var att alla vann ett pris! Det gick till så att vi drog deltagarnas namn ur en burk och den personen fick sedan välja vilket pris som de ville ha från bordet. Man kunde bland annat vinna en fullproppad kasse från Mathem.se, vinstpaket från webbshoppen Liveo, exklusiva produkter från Succeeder, orientaliska livsmedel från Sevan, sötning och matmuffins från Mindresukker, asiatiska läckerheter från Risberg import, LCHF och träning från Jonas Bergqvist, flera exemplar av min kokbok Jills mat efter säsong från Pagina förlag, bakmixer från Blending Bliss, SteviaDrops från Sweet Leaf, Cocosa kokosfett från Soma Nordic, Xylitol från Worth it Lifestyle, Mattias Ribbings böcker Vägen till maxade betyg och Vägen till mästarminne och eventets mest kittlande inslag, nämligen en ”Rabbit” (massagestav) från Lustjakt.se. Som sagt, hälsa handlar ju inte bara om vad vi stoppar i munnen 😉 (ha ha ha)
Goodie bags
Sist men inte minst så fick deltagarna sina välfyllda goodie bags till ett värde av över 500 kronor (exklusive värdekuponger och rabatter)! De innehöll magnesium av bästa kvalité från Helhetshälsa, sjögräsnudlar från Risberg import, Fiberhusk från Lindroos, Ghee och valnötter från Sevan, kokosfett från Soma Nordic, spröda frökex från Huså Bröd, energidryck från Celsius, Cake in a Cup i olika smaker från Mindresukker och Xylitol från Worth it Lifestyle. Förutom allt detta fanns det värdekuponger och rabatter från MatHem, Blending Bliss, MF hälsoutbildningar, LCHF-butiken, Liveo och Lustjakt.se.
Ett varmt tack…
Vi vill förutom våra härliga deltagare tacka alla våra sponsorer som bidragit med massor av fantastiska produkter och erbjudanden till eventet! Tack till min underbara man Eric, Emelie och Charlotte för all hjälp under dagen och ett extra varmt tack till våra fyra premium sponsorer Lindroos, Helhetshälsa, Risberg import och SOOK Streetfood. På grund av er kunde vi hålla ett något längre biljettpris till eventet så att fler hade möjlighet att komma.
Vi hoppas att både sponsorer och deltagare är taggade för fler event i framtiden!
Ps. Ni som var med på eventet, dela gärna med er av era blogginlägg och bilder i Facebookgruppen Jills mat EVENTS och fyll gärna i vårt frågeformulär som ni ska ha fått på mejlen om eventet så att vi kan bli ännu bättre till nästa gång.
Fler bilder från eventet:
Lämna ett svar