Denna glaze är fantastiskt god. Honung är ju visserligen inte särskilt low carb, men anses ändå vara den mest naturliga sötningen som finns.
Men jag tycker att det handlar om så små mängder när man slår ut det på antal portioner så jag tycker i alla fall att det är försumbart. Marinaden räcker till ca 1,5 kg kycklinglårfilé.
Ingredienser
- 10 st kumquats
- 4 st vitlöksklyftor
- 2 tsk färsk rosmarin finhackad
- röd chili valfri mängd
- 0,5 dl rapsolja
- 2 msk japansk soya
- 2 krm salt
- 1 msk honung
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Mixa kumquats, vitlök, rosmarin och chili grovt.
- Låt detta småputtra i olja tillsammans med soya och kryddor i cirka 5 minuter.
- Tillsätt honung och låt puttra en minut.
- Pensla sedan kött/fisk/fågel med glazen i slutet av grillningen och även efteråt.
Lämna ett svar