Om ni vill bjuda era gäster på någonting riktigt, riktigt gott tycker jag att ni ska göra dessa små läckerbitar. Perfekta som aptitretare före middagen eller som förrätt. De är lätta att göra men ser väldigt fina och lyxiga ut. De är även glutenfria.
Ingredienser
Botten
- 3 st ägg
- 1 dl grädde
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl sesamfrön
- 2 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 0,75 tsk salt
- 0,5 dl solrosfrön
Laxmoussen
- 400 g kallrökt lax
- 500 g färskost (typ Philadelphia)
- 0,5 st citron saften
- 80 g caviar
- 1 msk riven pepparrot kan uteslutas
- salt
Topping
- 160 g caviar
- 40 st handskalade räkor
- dill
Instruktioner
- Rör samman ingredienserna till botten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform med höga kanter, ca 30 x 20 cm. Grädda i 180 grader i cirka 10-15 minuter, tills genomgräddat. Låt svalna.
- Mixa samman den kallrökta laxen med Philadelphiaost och citronsaft. Rör i caviaren . Smaka av med eventuell pepparrot och salt.
- Bred ut laxmoussen över den avsvalnade botten. Bred ut cavarien i ett jämnt lager ovanpå. Täck in med plastfolie och förvara i kylen till strax innan servering.
- Skär upp laxsnittarna i små rutor och garnera med räkor och dill vid servering.
Lämna ett svar