Den här helgen har verkligen varit fantastisk på många sätt! Höjdpunkten var min 30 års-fest med tema ”Kändis” på lördagen som jag hade tillsammans med mina närmaste vänner och familj.
Under fredagen så försökte jag förbereda så mycket som möjligt inför festen med att bland annat göra ”birdy burgers” av 5 kg kalkon och kycklingfärs *pust*. Det gick dock betydligt lättare än vad jag hade trott med en sån där hamburgerpress. Jag tillagade dem sedan i ugnen i cirka tio minuter, så att de stabiliserade sig ordentligt. Sen grillade vi dem precis innan vi skulle äta dagen efter. Det blev riktigt lyckat!
Efter att burgarna var preppade så åkte jag till Wärns Salonger i Solna där jag för första gången fick en soldusch/spray tan! Jag var lite orolig för att jag skulle se ut som en morot eller bli lika brun som en body builder. Men som tur var så blev det otroligt fin färg. Efter 10 minuter hade man samma djupa fina färg som man får efter flera veckors solsemester, utan att behöva bränna sig. Sjukt häftigt! Kommer absolut att göra detta igen när man vill känna sig lite extra fräsch.
På kvällen hämtade jag upp mina underbara skånetjejer Josefin och Magda från flygplatsen som skulle bo hos oss över helgen. Förutom att vi hade jäkligt kul så hjälpte de mig oerhört mycket inför festen med allt från bakning till städning. Helt fantastiska är de!
Innan festen satte igång smet jag iväg till Wärns Salonger igen för att Malin, som äger salongen, skulle hjälpa mig med min omvandling till Sandy i Grease. På 1½ timme gjorde hon en fin håruppsättning, smink och hann till och med måla mina naglar med gellack! Sedan skyndade jag mig hem för att byta om och göra i ordning det sista innan gästerna kom.
Det var helt sjukt kul att se hur alla gästerna hade gått all in för kändis-temat! På festen kom bland annat grannen i Beck, Pingu, Tant brun, Anna Anka och preggo Brittan.
Jag bjöd på det ekologiska Charles de Fere som välkomstdrink samt en underbart god alkoholfri sangria med granatäppeljuice. Sen blev det grillade birdy burgers med olika tillbehör. Bland annat hemgjord coleslaw, jalapeñodressing och guacamole. Efterrätterna var inte direkt LCHF. Utan det blev bland annat min favorittårta, en fluffig marängtårta (typ pavlova) med grädde, svenska jordgubbar (ja det fanns faktiskt redan), hallon och blåbär. Maräng är just något som jag aldrig lyckats få till smakmässigt med annat än riktigt socker så då blir det the real deal de få gånger som jag äter det. Sen gjorde jag en glutenfri banana brownie med grädde och Magda bjöd på en av mina favoritbakelser – karpatka.
Man märker ju ganska snabbt att kroppen inte mår bra av sådana stora mängder kolhydrater, alkohol och gluten. Magen svullnar upp som en ballong. Så jag och Josefin vaggade runt under söndagen och såg verkligen sympatigravida ut.
Som att vi inte hade ätit tillräckligt med onyttigheter under lördagen så toppade vi det med en pangfrukost ute i solskenet på favvostället Såstaholm. Sedan visade jag tjejerna allt vad man behöver se i Stockholm. Nämligen Sollentunas stolthet Bögs Gård. Sedan köpte vi med oss lite gotte och åkte ner till vattnet vid Tegelhagen och låg där på en filt och snackade skit, solade och hade det bra.
Tiden går fort när man har roligt. Nu sitter man här själv i sitt kontor igen fast med fler fina minnen att tänka tillbaka på 🙂
Ps. Malin berättade att under hela maj så har Wärns Salonger specialerbjudande på bland annat spray tan och gellack för enbart 200 kronor! Passa på vettja 😉 Mer info hittar ni här.
Bilder från i helgen:
Lämna ett svar