På vårt sommarställe har vi förmånen att bo granne med bygdens fiskare. Så när fiskelyckan uteblivit är det bara att traska över till deras frysbox som är fylld med vanligtvis abborre – och gösfiléer men ibland även löjrom och kräftor. I rökrummet hittar man rökt siklöja eller ål. På bänken står ett kassaskrin där man själv betalar för sin lättnappade fångst – eller så kan man lägga en skuldsedel och betala senare. Tänk om det kunde fungera så överallt? Vad underbart det skulle vara.
Ingredienser
- 4 st gösfiléer
- 1 st rödlök
- 1 msk smör
- 2,5 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk dragon
- 1 st citron
- salt
- peppar
Instruktioner
- Hacka löken och stek i smör tills mjuk. Lägg åt sidan i en skål.
- Blanda den stekta löken med grädde, senap, dragon och saften från en halv citron.
- Salta och peppra gösfiléerna och stek dem i smör. Vänd på fisken när den börjar bli vit en bit upp på sidorna.
- Häll sedan över gräddblandningen och låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med en god sallad, blomkål och citron.
Lämna ett svar