Mandeltorsk är en favorit som jag minns ända från förskolan. Har nu gjort den i egen tappning utan ströbröd. Riktigt gott och lite lyxigt.
Ingredienser
Mandeltorsk
- 500 g torskfilé
- 50 g smör
- 0,5 st citron saft och skal
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl flagad mandel
Ugnsgrönsaker
- 2 st broccolihuvuden
- 2 st rödlökar
- salt
- peppar
- kallpressad rapsolja
Remouladsås
- 2,5 dl crème fraiche
- 0.5 tsk curry
- 1 st inlagd gurka finhackad
- 1 krm cayennepeppar
- 1 msk citronsaft eller halva mängden vinäger
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Mandeltorsk
- Ställ in ugnen på 180 °C.
- Dela torsken i fyra bitar och lägg i en ugnsform.
- Smält smöret. Blanda samman med citron och salt. Häll över fisken. Toppa med mandeln.
- Tillaga i 180 grader i cirka 15–20 minuter beroende på tjocklek på fisken.
- Häll sedan spadet över ugnsgrönsakerna.
Ugnsgrönsaker
- Skär broccolin i bitar och gör klyftor av rödlöken. Salta, peppra och tillaga i ugn i 180 grader i cirka 30 minuter.
Snabb remouladsås
- Blanda samman alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar