Den här ljuvligt goda och superkrämiga kokosglassen innehåller varken några mejeriprodukter eller vanligt socker. Om du vill lyxa till det lite extra kan du servera glassen tillsammans med min sockerfria LCHF-granola.Om du klarar av sötare frukter passar mango marinerad i limejuice och zest fantastiskt fint till den tropiska kokossmaken.
Ingredienser
- 400 ml kokosmjölk eller grädde (gärna Garants eller Santa Marias extra creamy)
- 4 st äggulor
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk valfri sötning (gärna xylitol/björksocker)
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Separera äggen (spara äggvitorna och förvara i kylen). Häll i kokosmjölken i en kastrull på medelhög värme. Vispa ner äggulorna och resten av ingredienserna.
- Det ska inte koka, sänk då värmen. Vispa tills smeten börjar tjockna. Låt den sedan svalna först i rumstemperatur. Häll över i en stor skål eller burk och ställ in i kylskåpet tills smeten är helt kall.
- Glass blir ju helt klart bäst i en glassmaskin. Om du har en sådan, häll i smeten och låt den göra sin grej tills glassen fått önskvärd konsistens. Om du inte har en glassmaskin, ställ in glassen i frysen. Efter cirka en halvtimme, ta ut den och rör runt. Upprepa tills önskvärd konsistens.
Lämna ett svar