När man känner för något riktigt kryddigt passar denna gryta perfekt. Servera gärna tillsammans med sallad, en rejäl klick guacamole och crème fraiche.
Ingredienser
Marinaden
- 900 g kycklinglårfilé
- 3 msk rapsolja
- 1 st lime juicen
- 1 dl rödvin
- 3 st vitlöksklyftor pressade
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk chilipulver
- 1 st röd chili eller 2 tsk chiliflakes
- 1 tsk rökt paprika pulver eller några droppar liquid smoke
- 1 tsk salt
- nymalen svartppeppar
Grytan
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika (helst sivripaprikor)
- 250 g passerade tomater
- 1 kruka koriander
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en påse. Skär kycklinglårfilén i mindre delar och lägg ner i marinaden. Lägg helst i kylen över natten. Annars räcker det med någon timme.
- Strimla grönsakerna och stek i rapsolja eller kokosfett tills mjuka. Lägg åt sidan. Stek/koka kycklingen tills genomkörd. Häll i de passerade tomaterna samt grönsakerna.
- Koka i ytterligare 10-20 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt. Riv över koriandern.
- Servera gärna med en god guacamole och crème fraiche.
Lämna ett svar