Färs är verkligen en favorit då det är snabblagat och lätt att få mycket smak på. Här är ett recept på saftiga biffar av kycklingfärs samt en hemgjord pestosås. Jag serverade dem tillsammans med ugnsrostade grönsaker med chili, vitlök och olivolja.
Ingredienser
Kycklingbiffar
- 400 g kycklingfärs
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk torkad basilika
- 1 tsk salt
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk grädde
- 1 st ägg
- 1 pkt buffelmozzarella
Pestosås
- 1 dl parmesan
- 2 msk olivolja
- 0,5 kruka färsk basilika
- 0,5 dl pinjenötter rostade
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 dl crème fraiche
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Blanda samman samtliga ingredienser till färsbiffarna utom mozzarellan.
- Rulla färsen till bollar och tryck i en bit mozzarella i mitten och täck hålet med färs. Platta ut till biffar. Stek i olivolja tills brynta på båda sidor.
- Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet utom crème fraichen som du sedan blandar i med en sked (om man mixar crème fraiche blir den lätt rinnig). Smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar