Jag har aldrig direkt känt ett sug av att baka i mikrovågsugnen. Men testade mig fram för att hitta det perfekta mikrobrödet. Efter en hel del laborerande blev detta resultatet. Ett väldigt "brödlikt" bröd utan vare sig mandel- eller kokosmjöl som enbart innehåller 1,5 g kolhydrater per portion (1 bröd delat på mitten). Det här måste du testa!
Ingredienser
- 15 g smör
- 1 st ägg
- 1 msk färskost (typ Philadelphia)
- 1,5 msk pofiber (finns att köpa i glutenfria hyllan)
- ¼ tsk bakpulver
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Smält smöret i en kopp med bred botten eller i en liten portionsform med höga kanter (ca 8 cm i diameter).
- Om du vill snåla med disken vispar du ihop de blöta ingredienserna inkl. smöret direkt i koppen med en gaffel och sen vispar du i de torra. Eller så vispar du ihop allt i en större skål med en ordentlig handvisp vilket är betydligt enklare - speciellt om du vill göra flera bröd på en gång.
- Mikra brödet i 2 minuter på full effekt (ca 700 watt).
- Lossa brödet från formen, dela det på mitten eller flera gånger om du gjort brödet i en smalare kopp/form. Rosta tills brödet fått en fin färg och krispig yta.
- Njut tillsammans med rikligt med pålägg så har du en mättande frukost eller brunch på bara några minuter.
Anteckning
TIPS! Variera gärna med att tillsätta vallmo-, sesamfrön eller brödkrydda. Toppen som hambugerbröd!
Anna säger
Tack för ett fantastiskt recept! Brödet är jättegott!
Barbro Reher Ernlund säger
Hej Jill!
Tack för en fantastikt receptsamling som du delar med dig av, goda och fina recept?
Det ser så enkelt och gott ut brödet du har gjort, skulle vilja baka det men äter för tillfället en AIP kost och har så svårt att hitta bra och gott bröd, därför har jag en fråga till dig?
Jag vet att du inte har sådana recept men undrar om du har förslag på några mat och bak recept enligt AIP paleo, där man lägga till, dra ifrån eller utesluta. Det är så svårt och hitta goda brödrecept.
JillW säger
Hej! Jag har tyvärr inga förslag att ge dig då jag främst bakar bröd som innehåller ägg, frön, mejerier och nötmjöl :/ Lycka till!
Anita säger
Wow. Mycket gott. gjorde raskt 3 till att ha på lager i kylen.. Tack !
Madelen Rytterstam säger
Jag har gjort flera olika brödsorter och detta var det absolut godaste! Tack för receptet!
Liselotte Fahlström säger
Kan man frysa in dessa ?
JillW säger
Absolut!
Philippa säger
Jag har ingen microvågsugn, kan man baka dom i vanlig ugn? Isåfall hur många grader och hur länge ska dom vara inne i ugnen?
JillW säger
Hej!
Konsistensen blir annorlunda i ugnen men fungerar absolut. Grädda i ca 10 min i 180 grader. Lycka till!
Mia säger
Supergott bröd! Helt klart en favorit till frukosten!
Mia säger
Supergott!
Delar på det här brödet på mitten. Räcker till frukost. Sparar andra halvan till senare. Mums! Gott att rosta!!! Tack för superbra nötfritt recept!