Sedan barnsben har jag haft ett brinnande intresse och känsla för mat vilket tidigt även visade sig på vågen. Under årens lopp provade jag mig fram tills jag tillslut hittade en kosthållning som innebär att jag kan njuta av god och hälsosam mat varje dag samtidigt som jag håller mig frisk och inte går upp i vikt. Svaret var glutenfri lågkolhydratkost.
Min övertygelse är att de allra flesta mår bättre av att som grund äta en individanpassad lågkolhydratkost som helst även är glutenfri och tillagad med så naturliga och giftfria ingredienser som möjligt – anpassad efter individuella preferenser och förutsättningar. Studier och åsikter finns det gott om, som allt för ofta står i motsättning till varandra. Så tillvida är det upp till oss själva att med egna sinnen göra omdömet av vad vi själva mår bäst av.
Jag har exempelvis gjort ett medvetet val att ibland använda mig av sötning (oftast björksocker/xylitol) istället för socker då det fungerar för mig. Men om någon har ett starkt sockerberoende ska den förmodligen skippa all typ av sötning på samma sätt som om någon som inte alls är sockerkänslig, och inte heller behöver gå ner i vikt, kanske hellre väljer att söta med honung eller lönnsirap då och då.
Med mina recept vill jag bevisa att det varken behöver vara dyrare, svårare eller tråkigare att laga hälsosam mat från grunden. Tvärt om! Med min kostfilosofi vill jag inspirera till medvetna val som främjar en både hållbar kropp och miljö. Mat som gör dig och din familj lyckliga – inifrån och ut. Bort med pekpinnar och vikthets. Hälsan, den fria viljan och välbefinnandet kommer enligt mig alltid först.
Ät gott och må väl!
Karriär
Yrkesmässigt så har jag sedan jag slutade gymnasiet arbetat med mat, design och kommunikation på ett eller annat sätt. Både som producent och i ledande positioner med personalansvar. Dels så driver jag mitt eget företag men har även varit anställd av allt från mediebjässen Bonnier AB till mindre mediebolag och in-house-avdelningar där jag arbetat som bland annat produktionschef, Art Director, Social Media Manager och marknadsansvarig.
Vintern 2013 så utbildade jag mig till licensierad kostrådgivare inom lågkolhydratkost och paleo på mf’s Hälsoutbildningar. Gick sedan påbyggnadskursen 2014 där man fick en djupare kunskap om kostens påverkan på våra hormoner och sjukdomar.
Från och med hösten 2013 så driver jag mitt eget företag, Jills mat & design AB, där jag gör allt från grafisk produktion och hemsidor till recept och hälsoevents.
Från 2017 till våren 2023 jobbade jag på Diet Doctor (fd. Kostdoktorn) främst som produktchef, ansvarade för allt matrelaterat content i form av recept, veckomenyer och program.
Nu arbetar jag återigen heltid med min smakfulla content- och designbyrå.