En fantastisk god rätt som passar såväl till vardag som fest. Om ni aldrig testat surkål förut så är det verkligen dags nu!
Surkål har en syrlig smak och är det perfekta tillbehöret till kött och kryddiga korvar. Dessutom är det bland det nyttigaste som man kan äta då det innehåller probiotika som skapar en harmonisk miljö för våra snälla tarmbakterier och hjälper även kroppen att ta upp viktiga vitaminer och mineraler.
Recept på hur du gör egna syrade grönsaker hittar du i min kokbok, Jills mat efter säsong, eller så köper du färdig. Billigt som attans är det också. Perfekt att ha hemma i kylen så man alltid har ett nyttigt tillbehör redo.
Ingredienser
Kycklingen
- 4 st kycklingfiléer
- 1 st ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 0,5 dl Sesammjöl eller lika mycket mandelmjöl eller parmesan
- 1 msk örtkrydda salta mindre om den innehåller salt
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 40 g smör att steka i
Vitlökssmör
- 150 g smör eller bregott ekologiskt
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 nypa flingsalt
Garnering
- 1 kvist timjan
- 1 nypa flingsalt
Servera med
- surkål
Instruktioner
- Banka ut kycklingfiléerna något med en glasflaska eller kavel.
- Knäck ägget i en skål och vispa upp med en gaffel.
- Blanda mandelmjöl, sesammjöl och kryddor på ett fat.
- Doppa kycklingfiléerna i ägget, låt droppa av något och vänd sedan i mjölblandningen.
- Stek filéerna i smör tills de är färdiglagade och fått en fin färg.
Vitlökssmör
- Pressa i vitlöksklyftorna i smöret och rör ihop med flingsaltet.
Lotta säger
Det låter supergott! Jag vill inte märka ord och jag tror alla fattar men lite roligt blir det att du skrivit ”kläck” ägget i en skål 😀