Fantastiskt god och snabblagad maträtt som givetvis även är packad med både nyttigheter och smak. Tänk på att välja en MSC-märkt fisk för ett hållbart fiske.
Ingredienser
Fisken
- 4 st torskfiléer Gärna tinade i portionsstorlek
- 1 st ägg
- 2,5 dl västerbottenost fint riven
- 2 msk mandelmjöl
- 1 msk pofiber
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Råkostsallad
- 300 g rättika
- 1 st morot
- 1 msk dill finhackad
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 0,25 tsk salt
Gurkdressing
- 1 st ägg
- 2 dl neutral olja ex. rapsolja
- 0,5 tsk ättika 24%
- 1 msk citronjuice
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 3 st picklade gurkor (gärna polsk som är helt osötad)
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl crème fraiche
- 1 krm cayennepeppar
Instruktioner
Fisken
- Torka av fisken med hushållspapper. Dela dem på längden och doppa dem i ett uppvispat ägg.
- Blanda ihop den rivna osten med pofiber, mandelmjöl och kryddor och vänd sedan fisken i paneringsblandningen tills de är täckta runt om.
- Stek i smör tills de fått fin färg.
Råkostsalladen
- Riv rättika och morot fint. Blanda tillsammans med övriga ingredienser.
Gurkdressing
- Knäck ägget i en hög mixskål och häll i oljan. Ställ stavmixern på botten av skålen och mixa från botten och upp tills oljan och ägget blandats samman och blivit vitt och fluffigt.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop. Smaka av med eventuellt mer salt.
Marja - Baka Sockerfritt säger
Det här låter fantastiskt gott! Har länge tänkt panera med mandelmjöl+västerbottenost!