Det här är min sockerfria variant av brulee med smak av pepparkaka. Toppa gärna med grädde, sockerfri lingonsylt och en myntakvist.
Ingredienser
- 4 dl grädde
- 0,25 tsk vaniljpulver
- 2 tsk pepparkakskryddor *
- 1 msk valfri sötning
- 4 st äggulor
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Koka upp grädden tillsammans med vanilj och sötning.
- Vispa sedan ner den varma vaniljgrädden i äggulan, lite i taget.
- Häll upp i en liten ugnssäker form som du sedan ställer i en form med höga kanter som du fyller med vatten. Detta för att krämen ska tillagas skonsamt och bli krämig och god.
- Grädda i ugnen i 30 minuter. Låt sedan svalna. Avnjutes antingen ljummen eller kall gärna.
Anteckning
* eller blanda lika av kanel, ingefära och nejlika.
Sofia säger
Verkar gott, men saknar hur många äggulor det ska vara.
JillW säger
Hoppsan! Nu står det 🙂
Sara säger
Ser gudomligt goda ut!! Vad använder du för sötning? Kan jag använda dadlar?
Tack på förhand!
JillW säger
Jag använde björksocker/xylitol. Men om du inte är sockerkänslig kan du använda dadelsirap. Det hade säkert blivit supergott
Marja - Baka Sockerfritt säger
Vad gott det ser ut! Låter dessutom riktigt enkelt att göra (stort plus)!