Ingredienser
Pulled Chicken
- 900 g kycklinglårfilé
- 3 msk rapsolja eller smakfritt kokosfett
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 msk chilipulver valfri styrka
- 2 tsk rökt paprikapulver (eller några droppar liquid smoke)
- 1 tsk kanel
- 1 msk färsk ingefära riven
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 4 st jalapeños
- 0,5 dl tomatpuré
- 2 tsk Worcestershire Sauce (kan uteslutas då det innehåller lite socker)
- 2 tsk Soya
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl vatten
Coleslaw
- 1 st spetskålshuvud ca 700 g
- 2 dl crème fraiche (eller majonnäs om mejerifri)
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk persilja finhackad
- 0,75 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Pulled Chicken
- Skär löken i klyftor och vitlöken i mindre bitar. Stek dem i oljan tillsammans med chilipulver, paprikapulver, kanel och ingefära.
- Lägg i kycklingen. Salta och peppra. Rör runt så att kryddorna blandas ordentligt.
- Skiva jalapeños och lägg i dem tillsammans med resten av ingredienserna. Sänk värmen så att det bara småputtrar (hellre för låg värme än för hög). Sätt aluminiumfolie över grytan och sedan på med locket så att det håller så tätt som möjligt.
- Efter två timmar ska du kunna dra sönder kycklingen med två gafflar. Rör runt i grytan när du dragit sönder all kyckling så att såsen blandas ordentligt.
Coleslaw
- Strimla kålen så tunt som du kan.
- Blanda créme fraiche med resten av ingredienserna.
- Smaka av med salt och peppar. Rör ihop med den strimlade vitkålen.
Josefin säger
Låter jättegott! Tror du man kan använda kyckling direkt från frysen eller måste man Tina först?
JillWW säger
Hej! Det går bra att använda fryst. Tar lite längre tid bara 🙂 Jag använde fryst sist i min crockpot i varje fall.
Lycka till!
Erica säger
Hur länge ska kycklingen vara i crock-potten?
JillW säger
Jag brukar ha den crock-poten i cirka 2-3 timmar.