Pumpa är snålt på kolhydrater men ger en härlig naturlig sötma som passar perfekt till efterrätter. Som exempelvis i denna kryddiga pumpapudding.
Ingredienser
- 2 dl pumpa puré
- 2 st ägg
- 100 g färskost
- 1 dl Sukrin Gold eller annan typ av sötning*
- 2 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Dela pumpan och skrapa ur innanmätet. Skär bort det hårda skalet. Dela sedan pumpan i mindre bitar och koka i vatten tills den blivit mjuk, cirka 15 minuter.
- Mixa fruktköttet till puré. Blanda samman med resten av ingredienserna.
- Häll upp i fyra ugnståliga formar och grädda i 20–30 minuter i ugnen.
- Låt svalna och ställ gärna kallt över natten.
- Servera med en klick grädde.
Anteckning
* Eftersom pumpan är relativt söt kan man utesluta eller minska på sötningen om man helst vill vara utan.
Lämna ett svar