Här hittar du mina mest populära och hälsosamma rabarberrecept som är både lågkolhydrat, sockerfria och glutenfria. Recepten tar tillvara på rabarberns friska smak, samtidigt som de passar perfekt för dig som vill äta hälsosamt och njuta av naturliga ingredienser. Låt dig inspireras och upptäck dina nya favoriter!
1
LCHF-rabarberkaka med vaniljgrädde
Rabarber är ju så gott och innehåller också lite kolhydrater (under 3 g/100 g). Här kommer receptet på en en supergod kaka som gärna avnjutes tillsammans med hemgjord vaniljgrädde.
Gå till receptet
2
Rabarberdessert med mascarponekräm
Rabarber är lika med svensk sommar. Här avnjuter du den tillsammans med en len mascarponekräm med smak av vanilj samt krispiga kakor. Praktiskt blir det om du gör dem i små portionsburkar. I botten lägger du antingen söndersmulade low carb-kakor (exempelvis dessa) eller hackade nötter
Gå till receptet
3
LCHF-rabarbertosca
Inspirationen till den här ljuvliga LCHF-kakan kom ifrån mina toscamuffins, som enligt mig är bland det godaste jag ätit i LCHF-väg. Det här är en lite pimpad variant med rabarber och hasselnötter. Ljuvligt god som den är eller tillsammans med sockerfri vaniljkräm eller vaniljglass.
Gå till receptet
4
Rabarberchutney med rödlök
Ett lite spännande och sötsyrligt tillbehör med smak av ingefära som passar utmärkt till grillat. Söta med det som du föredrar.
Gå till receptet
5
Rabarbersaft med citron
Att göra rabarbersaft går snabbt och enkelt. En härlig sockerfri törstsläckare på sommaren. Dessutom får du en god rabarberkräm på köpet!
Gå till receptet
6
Rabarberkompott med jordgubb & chia
Somrigare än så här blir det knappast! Krämig rabarberkompott med smak av vanilj, kola och jordgubb. Chiafröna gör krämen lite fastare i konsistensen samtidigt som den blir lite matigare. Med en klick lättvispad grädde på toppen är det en riktig sommardröm.Rabarber är ju så surt att viss sötning behövs. Men om du hittat riktigt söta jordgubbar behövs det knappt. Smaka av och söta efter dina egna preferenser.
Gå till receptet
7
Sockerfri rabarberkräm med vaniljgrädde
Smaken av rabarber väcker sommarkänslorna till liv och extra bra är det ju att de innehåller väldigt lite kolhydrater. Men man behöver någon typ av sötning för att balansera upp surheten. Krämen är också god att servera tillsammans med en klick krämig yoghurt och toppa gärna med rostade nötter om du vill åt knaprigheten. Om ni vill åt en tjockare konsistens på rabarberkrämen kan ni tillsätta lite guarkärnmjöl och sedan mixa krämen.
Gå till receptet
8
Bärpaj med ingefära och lakrits
Det här receptet är min duktiga mammas påhitt. Supergott och snabbfixat när du vill lyxa till det lite extra eller får oväntade gäster. Variera med dina favoritbär eller frukter och servera gärna med en rejäl klick lättvispad grädde.
Gå till receptet
Lämna ett svar