Att göra biffar av tonfisk på burk är både billigt och gott. De här serverade jag med en krämig avokadodipp med vitlök och en fräsch sallad. En enkel och nyttig rätt fullproppad med protein, nyttiga fetter och vitaminer.
Ingredienser
Tonfiskburgare
- 150 g tonfisk i vatten
- 1 st ägg
- 1 msk majonnäs
- 1 dl riven ost , valfritt
- 2 tsk lökpulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st salladslök , fint skuren
- 0,5 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- 1 msk olivolja att steka i
Avokadodipp
- 1 st avokado , mosad
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk citronjuice
- salt och nymalen peppar
Sallad
- 0,5 st romansallad
- 2 st tomater
- 0.5 st gurka
- 1 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
Instruktioner
- Häll av allt vatten från tonfisken och krama ur den så att så mycket vätska som möjligt försvinner. Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskburgarna i en skål, förutom olivoljan.
- Forma små tonfiskburgare av röran. Cirka 6 cm breda och 1 cm höga.
- Hetta upp en stor stekpanna med olivolja. Stek burgarna på medelhög värme på båda sidor, cirka 3 minuter per sida, tills de fått en brynt yta.
- Rör ihop ingredienserna till dippen i en skål.
- Preppa salladen och servera tillsammans med biffarna och dippen.
Anteckning
Näringsinnehåll
Kalorier: 268kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 31g | Fat: 14g | Kalium: 273mg | Vitamin A: 668IU | Kalcium: 329mg