Krispiga och smakrika kycklingvingar med världens godaste och enklaste dipsås med enbart 3 ingredienser! Såsen passar perfekt till allt grillat. Picklade jalapeños ger en perfekt hetta och man får också lite syrlighet från lagen på köpet. Att pressa jalapeños i vitlökspressen är ju lite av ett genidrag om jag får säga det själv. Om man vill göra dippen extra sexig kan man ju tillsätta lite limejuice och hackad koriander.Servera gärna med en god sallad med avokado och tomat.
Ingredienser
Kycklingvingar
- 900 g kycklingvingar
- 1 msk rapsolja
- 0,5 st lime , juicen
- 2 tsk vitlökspulver , eller färsk vitlök
- 2 tsk chilipulver , mild
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
Jalapeñodipp
- 2 dl crème fraiche , alt majonnäs, yoghurt eller gräddfil.
- 2 st vitlöksklyftor , pressade
- 6 st inlagda jalapeñoskivor , pressade
- salt och nymalen peppar
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 200 grader.
- Häll i och blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i kycklingvingarna och massera in marinaden så den täcks överallt.
- Häll över kycklingvingarna på en bakplåt med bakplåtspapper, alternativt bakplåt med galler.
- Tillaga i ugnen i ca 30–40 minuter, eller tills skinnet på kycklingvingarna blivit krispigt.
- Blanda ihop ingredienserna till dippen i en skål. Smaka av med salt och peppar.