En fantastiskt god och lättlagad fiskrätt som fick oss båda att verkligen skrapa tallrikarna och formen rena från den goda såsen. Kaviar innehåller visserligen lite socker (mängden varierar mellan olika märken men innehåller ändå mindre kolhydrater än exempelvis mörk choklad). Men som smaksättning fungerar den utmärkt då den ger en god, fyllig och lite rökig smak.
Ingredienser
- 800 g rödspättafiléer
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk kaviar
- 1 dl färsk dill hackad
- 2 st salladslök
- 1,5 dl grädde
- 120 g körsbärstomater
- 0,5 tsk salt smaka av
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 150 g ost riven
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader (varmluft)
- Rör ihop crème fraiche med finhackad dill och salladslök, kaviar och kryddor.
- Lägg en liten klick av blandningen i varje spättafilé, rulla ihop och lägg i en ugnsform.
- Häll över grädden, delade körsbärstomater och toppa med den rivna osten.
- Ställ in i ugnen och tillaga i 30 minuter tills osten fått en fin färg.
- Servera gärna tillsammans med en god sallad eller kokad blomkål.
JillW säger
Hej Gunilla! Trist att du tyckte det. Jag antar att smaken beror väldigt mycket på vilken sorts kaviar och ost man använder. Den kaviar vi brukar ha hemma är väldigt salt och rökig i smaken och jag använder alltid smakrika lagrade ostar som exempelvis Västerbottensost eller brännvinsost.
Carina Eriksson säger
Hejsan!
Gjorde denna rätt i dag till middag, och jag säger WOW. Det var super gott. Min man och jag tyckte detta var jättegott och vi kommer göra denna flera gånger.
Tack så mycket för det toppen goda receptet <3
Kram
JillW säger
Vad kul att ni gillade receptet! 🙂