En ljuvlig gräddglass med smak av jul med knapriga pistagenötter. Lika färgsprakande som god. Går smidigast att göra i glassmaskin men i brist på sådan går det bra att ställa in den i frysen och röra runt då och då tills önskvärd konsistens.
Ingredienser
- 3 dl grädde
- 3 st äggulor
- 3 msk valfri sötning (helst xylitol)
- 1 krm vaniljpulver
- 1 pkt saffran
- 1,5 dl pistagenötter rostade
Instruktioner
- Häll i grädden i en kastrull. Separera äggvitorna från äggulorna och vispa ihop gulor med grädden. Blanda i sötning, vanilj och saffran.
- Låt puttra på medelhög värme under omröring tills det blivit krämigt i konsistensen (det får ej koka).
- Rosta pistagenötterna och hacka dem grovt. Häll i allt utom cirka en halv deciliter som du spar till garneringen. Låt smeten svalna och ställ in den i kylskåpet tills helt kall.
- Häll smeten i glassmaskinen eller ställ in i frysen (rör om då och då) tills önskvärd konsistens. Servera på en gång och toppa med extra pistagenötter.
Lämna ett svar