Supergoda och saftiga muffins med saffran utan både socker och mjöl. Pricken över i är den mumsiga mandelkrämen. Perfekta till adventsfikat!
Ingredienser
Kaksmeten
- 75 g smör smält
- 2 st ägg
- 250 g kesella
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 g saffran
- 1,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
Mandelkrämen
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk valfri sötning (lika sött som socker)
- 2 msk grädde
- 3 droppar bittermandelessens
Garnering
- 1 dl mandelspån
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Vispa samman det smälta smöret med ägg, kesella, fiberhusk, bakpulver och saffran. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i ungefär en kvart.
- Gör mandelkrämen genom att bara blanda ihop ingredienserna.
- Klicka ner saffranssmeten i smörade och mandelmjölsbröade formar. Gör en grop i varje där du klickar i lite mandelkräm. Toppa med mandelspån.
- Grädda i cirka 10-15 minuter eller tills ingenting fastnar på provstickan.
camilla säger
Åh låter super gott, men har ingen bittermandelessens bara bittermandlar……hur många tror du skulle motsvara 3droppar essens ?
ha en trevlig helg och TACK för alla mumsiga recept.
JillW säger
Jag vet faktiskt inte riktigt :/ Men testa ha i lite i taget och smaka av 🙂 Lycka till!