En riktigt god, nyttig och lättlagad rätt som härstammar från Nordafrika. Eftersom jag gärna vill att maten ska smaka mycket och att man även ska hålla sig mätt, gick jag loss lite mer i kryddskåpet och ökade på med smör, ost och ägg. Smaklig måltid!
Ingredienser
- 1 st butternut squash eller pumpa
- 2 st vitlöksklyftor
- 50 g smör
- 1 msk paprikapulver
- 0,5 tsk kanel
- 1 tsk chili
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 500 g passerade tomater
- 65 g babyspenat
- 6 st ägg
- 200 g mozzarella eller exempelvis fetaost
- 1 knippe färsk koriander
Instruktioner
- Skär bort skalet och skrapa ur kärnorna från butternut squashen. Skär i ca 2 cm stora tärningar.
- Stek i smör i kastrull med höga kanter. I med kryddorna. Stek i cirka 5 minuter.
- Häll i de passerade eller krossade tomaterna. Blanda och låt koka under lock i cirka 10 minuter.
- Blanda ner babyspenaten. Gör små gropar i grytan och knäck i äggen. Salta och peppra lite extra samt riv över osten. På med locket och låt småputtra i cirka 10 minuter tills äggen har stabiliserat sig men fortfarande är krämiga och goda.
- Toppa med färsk koriander och extra chili. Servera och njut!
Lämna ett svar