Gumbon härstammar från New Orleans och är ett resultat av de kulturer som florerade där under 1700-talet. Med influenser från bland annat Frankrike, Spanien och Afrika är det en mustig och värmande allt-i-ett gryta som är perfekt att bjuda på om ni är många. Skippa majs och sötpotatis om kolhydratkänslig.
Ingredienser
- 1 st liten sötpotatis (skippa om kolhydratkänslig)
- 240 g kalkonchorizo
- 125 g kalkonbacon
- 900 g kycklingfilé
- 1 msk torkad oregano
- 2 tsk hel kummin
- 2 krm cayennepeppar
- 1 msk pressad citron
- 1 dl rött vin
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk worschestersås
- 2 st majskolvar (skippa om kolhydratkänslig)
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- färsk koriander
Instruktioner
- Koka den tärnade sötpotatisen i saltat vatten tills halvmjuk. Spara 5 dl av vattnet.
- Stek chorizon och baconet tills de fått färg. Tag ur pannan och stek kycklingen tillsammans med kryddorna tills brynt.
- Blanda i resten av ingredienserna samt vattnet från sötpotatiskoket. Låt koka i ett par minuter.
- Smaka av! Garnera med koriander.
Lämna ett svar