En av mina favoritefterrätter har alltid varit Crème Brûlée så jag fattar inte varför jag inte gjort en sockerfri variant av den tidigare. Den är superlätt att göra och innehåller bara fyra ingredienser. Och för att inte tala om hur sjukt god den är!
Av förklarliga skäl så har jag skippat det knäckiga sockerlagret ovanpå (som visserligen är sjukt gott men eftersom varken erytritol eller stevia karamelliseras så känns det inte lönt). Men ytan får ändå en liknande färg och har en god konsistens
Ingredienser
- 1 st äggula
- 1 dl grädde
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk valfri sötning (smaka dig fram)
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Koka upp grädden tillsammans med vanilj och sötning.
- Vispa sedan ner den varma vaniljgrädden i äggulan, lite i taget.
- Häll upp i en liten ugnssäker form som du sedan ställer i en form med höga kanter som du fyller med vatten. Detta för att krämen ska tillagas skonsamt och bli krämig och god.
- Grädda i ugnen i 30 minuter. Låt sedan svalna. Avnjutes antingen ljummen eller kall gärna tillsammans med bär.
Anteckning
Tips! Variera med olika smaksättningar. Exempelvis choklad, citron, bär, kardemumma etc.
Sabina Lebas säger
hej, vilket vaniljpulver använder du?
JillWW säger
Ett från Bulletproof och den som det står burbon vanilj på som man kan köpa på ICA 🙂
EDITA säger
Hej!
Tack för receptet.
Jag vill bara tipsa om att nu till jul passar det fantastiskt bra med att ha i lite extra sötningsmedel och saffran i. För att få lite tuggmotstånd så strödde jag över mandelspån innan gräddning. Blev gudomligt gott.
Kommer koka upp lite rivna äpplen för att få lite syra i efterrätten, kommer bli perfekt till jul.
<3
JillW säger
Det låter underbart! Tack för tips 🙂
Trevlig advent!