
En fantastisk god och krämig chokladkaka med sting av chili. Servera gärna tillsammans med fluffig grädde och färska bär. Kakan serveras helst kall om den ska skäras i bitar. Varm är den även supergod men svårt att få den att hänga ihop.
Ingredients
- 200 g mörk choklad helst sockerfri
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 dl grädde
- 0,5 dl valfri sötning
- 1 st apelsin rivet skal
- 0,5 tsk chiliflakes
- 0,5 tsk flingsalt
Instructions
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Smält chokladen och smöret i en kastrull på medelhög värme. Så till så att det inte börjar koka. Ta bort från plattan och låt svalna något.
- Vispa ihop ägg, grädde, sötning, vanilj och apelsinskal i en separat skål.
- Häll sakta i äggblandningen i chokladen medan du vispar.
- Häll smeten i en ugnsform, toppa med chili och flingsalt.
- Grädda i 10 minuter eller tills kakan stabiliserat sig något, utan att den blivit för fast i konsistensen.
Vilken choklad köper du när du köper sockerfri choklad?
Jag köper från http://www.worthit.se. De har chocolate chips sötade med björksocker som är väldigt god och smälter bra 🙂
Tack! 28g kh….björksocker…triggar det tro? Vill bara vara säker på att jag stannar efter 1 bit ?…Tänkte göra till grann-kräftskiva.
Mums, den ser så där underbart kladdig ut!
Bjöd de på jobbet på denna idag. Flera som ville ha receptet och de äter inte lchf kost ?
Så roligt och snällt av dig att dela med dig 😉 Trevlig helg!