Många försöker undvika sojaprodukter av olika skäl så jag tänkte att det måste gå att göra en god och nyttig färs på egen hand. Så här får ni nu ett härligt recept på en tacokryddad vegofärs! Jag serverade den tillsammans med en god sallad och avokadoröra.
Ingredienser
Färsen
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1 st gul lök stor
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st paprika stor
- 5 st jalapeños
- 1 tsk soyasås
- 0,5 msk spiskummin
- 0,5 msk chilipulver valfri styrka
- 0,5 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk salt
- 4 st ägg ekologiska
Avokadoröra
- 1 st avokado
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk limejuice
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- salt smaka av
Instruktioner
Färsen
- Mixa solrosfrön och pumpafrön grovt. Stek i kokosolja tillsammans med hackad lök, vitlök, tärnad paprika, jalapeños och kryddor tills fröna fått lite färg.
- Knäck i äggen och rör runt tills genomstekt.
Avokadoröran
- Dela avokadon på mitten och ta ut kärnan. Gröp ur köttet med en sked.
- Mosa eller mixa samman avokadon med crème fraiche, pressad lime och vitlök. Smaka av med salt.
Lämna ett svar