Brutalt gott och enkelt att laga - det är min melodi. Här har jag blandat sötpotatis, som trots allt innehåller rätt mycket kolhydrater (ca 20% kh vilket är mer än vanlig potatis fast den har lägre GI), med den betydligt mer kolhydratsnåla (6,4% kh) kålroten. Till det mixade jag ihop en ruggigt god dip med sting i.
Ingredienser
Pommes
- 1 st sötpotatis medelstor
- 1 st kålrot
- 3 msk rapsolja
- 0,5 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Spicy Hot Dip
- 1 st ägg
- 2,5 dl rapsolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 tsk ättika 24%
- 2 tsk sambal oelek
- 1 msk jalapeños i lag
- 0,5 tsk salt smaka av
Instruktioner
Pommes
- Sätt ugnen på 185 grader (varmluft).
- Tvätta sötpotatis och kålrot. De behöver inte skalas om man inte orkar. Mycket näring sitter nämligen i skalet. Skär dem i stavar.
- Sprid ut dem på en ugnsplåt. Blanda med olja och kryddor. Tillaga i ugn i cirka 40 minuter eller tills de blivit mjuka och fått fin färg.
Spicy Hot Dip
- Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan.
- Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta uppåt tills all olja blivit vit och fluffig majonnäs. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa igen. Smaka av med salt.
Linda säger
Åh den dipen ska jag göra på fredag till mina kålrotspommes ?? tack för tips!
JillW säger
Kul! Varsågod! <3