Perfekt plockmat. Man blir sjukt kladdig men det hör ju till. Denna dip är också en av mina favoriter och du slänger ihop den på ett nafs.
Ingredienser
Kycklingvingarna
- 900 g kycklingvingar
- 0,5 dl smör smält
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 tsk salt
- nymalen svartpeppar
Jalapeñodip
- 2 dl crème fraiche
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 dl jalapeños skurna i lag
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Kycklingvingarna
- Ställ in i ugnen på 200 grader.
- Blanda samman smöret med kryddorna och lägg vingarna i en plastpåse. "Massera" på sen så att kryddsmöret fördelas över vingarna. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Tillaga i cirka 30 minuter tills skinnet blivit krispigt.
Jalapeñodip
- Pressa vitlök samt jalapeños med vitlökspressen, alternativt hacka dem fint. Rör ihop med crème fraîchen och smaka av med salt och peppar.
Lämna ett svar