Det här är ett utmärkt recept för när kylskåpet inte är så välfyllt. Basgrejerna har man ju oftast hemma så det går snabbt att slänga ihop. Gott och mättande!
Ingredienser
- 4 st ägg
- 2 dl grädde eller mjölk
- 1 dl cottage cheese typ Keso
- 1 msk fiberhusk
- 1 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 pkt kalkonbacon
- 1 st rödlök
- smör att steka i
Instruktioner
- Vispa samman samtliga ingredienser till smeten och låt stå och svälla i några minuter.
- Skiva kalkonbaconet och löken. Stek i smör tills löken är mjuk och baconet är brynt.
- Häll över smeten i en ugnsform med höga kanter. Toppa med lök och bacon.
- Grädda cirka 20 minuter, 150 grader, i ugnen eller tills den fått fin färg.
Anteckning
TIPS! Servera gärna med sockerfri lingonsylt.
Anna säger
Åh detta är bara sååå gott! Jag har ätit LCHF i 2 år och en av mina favoriträtter var tidigare kroppkakor. Tycker att detta recept är det bästa på ugnspannkaka och jag addade kryddpeppar när jag stekte baconen och löken, serverade med lite skirat smör och sockerfri lingonsylt och det smakade precis som kroppkakor 🙂
Angelica säger
Älskar verkligen den här, gjort den flera gånger och den är en stor favorit hos barnen ?
Men du måste nog ändra på tiderna och tempera på ugnen (eller så är det något allvarligt fel på min) jag får alltid höja temperaturen till 170grader och gräddar mellan 40-45min . Ibland känns den ändå inte helt klar i mitten. . Jag har testat olika storleken ugnsformar och även plåten. Idag tog jag den största ugnsgormen jag ägt och då blev den som allra bäst, men gräddade ändå minst 40min och höjde till 165grader ??♀️
Älskar dina recept och har en kokbok från dig och följer dig och dietdoctor på insta, så tack för all inspo ?
JillW säger
Hej! Vad kul att du följer mig och att du gillar ugnspannkakan ? Jag misstänker att du kanske inte har en varmluftsugn? I sådana fall behöver man öka temperaturen som du gjort.