Moussaka är den perfekta lågkolhydraträtten och dessutom är det vansinnigt gott. I vår familj har vi alltid haft kanel i moussakan så utan den är det ingen moussaka enligt oss. Lite extra trevligt blir det om du gör moussakan i portionsskålar så att alla får sin egen.
Ingredienser
Färsen
- 800 g kycklingfärs
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tsk kanel
- 1 msk chiliflakes
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk oregano
- 1 tsk salt
- 2 st auberginer
- 250 g riven ost
Såsen
- 4 dl yoghurt
- 1 dl grädde
- 1 msk mynta torkad
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- salt
- peppar
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader.
- Stek strimlad lök och hackad vitlök i olja tillsammans med kanel, paprikapulver och chili tills löken blivit mjuk. Tillsätt sedan färs, salt och peppar. Stek tills brynt.
- Skär auberginen i tunna skivor, salta och lägg ett lager i en oljad form. Varva sedan aubergine, färs, yoghurtsås och ost som när man gör lasagne.
- Ställ in i ugnen i ca 40 min eller tills auberginen blivit mjuk och osten fått färg. Servera med en god sallad.
Lämna ett svar