Vet inte varför det tagit mig så lång tid att göra vispat smör, eller "restaurangsmör" som vissa kallar det. Det går supersnabbt att göra och går att variera i det oändliga. Extra fint blir det om du spritsar ut dem och förvarar i kylskåpet till ett tag innan servering. Perfekt tillbehör till grillat.
Ingredienser
- 400 g smör ekologiskt
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk rosépeppar mortla
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 tsk flingsalt
- 2 msk färsk timjan finhackad
Instruktioner
- Smält 1/4 av smöret. Häll i smöret i en vispskål.
- Skär resten av smöret i mindre bitar som du sedan tillsätter några i taget under tiden som du vispar med elvisp.
- Vispa tills vitt och fluffigt. Tillsätt valfri smaksättning.
- Lägg över i skål eller spritsa ut på bakplåtspapper. Förvara i kylen och ta fram cirka 10 minuter innan servering.
Anteckning
Tips! Perfekt att steka i för extra smak.
Lämna ett svar