En klassisk smakkombination i en annan tappning. Ju högre kakaohalt du väljer på chokladen desto mindre socker innehåller den. Men det finns även god sockerfri choklad att köpa.
Vispa grädden och blanda ihop med färskosten. Blanda i äggulorna.
Smält chokladen i ett vattenbad och tillsätt pepparmyntoljan. Ta bort chokladen från värmen och vispa i lite av grädden i chokladen åt gången tills allt har blandats samman. Smaka av med eventuellt mer sötning.
Häll upp i små portionsskålar och ställ in i kylen tills servering.
Tärna päronen fint och lägg dem i stekpannan tillsammans med smör och vanilj. Stek tills päronen blivit mjuka.
Vispa grädde till servering som du sedan spritsar ovanpå och toppar med päronkompott och en myntakvist.
Notes
Tips! Ringla extra smält choklad till dekorationen på ett smörpapper och ställ in i kylen.
Har du testat receptet?Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga @jillsmat eller #jillsmat så blir jag superglad. Tack på förhand!