Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
3
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Botten
▢
400
g
kycklingfärs
▢
1
st
ägg
▢
0,75
tsk
salt
▢
nymalen svartpeppar
Tomatsås
▢
200
g
passerade tomater
▢
2
tsk
balsamicovinäger
▢
0,5
msk
basilika
▢
0,5
msk
oregano
▢
0,5
tsk
salt
▢
eventuellt någon nypa sötning
Topping
▢
grillad eller stekt aubergine
▢
paprika
▢
färska champinjoner
▢
riven ost
▢
oregano
▢
olivolja
▢
ruccola
▢
flingsalt
Instructions
Ställ in ugnen på 200 grader.
Blanda samman färsen med ägg och kryddor.
Bred ut färsen så tunt som möjligt på en bakplåtspappersklädd plåt. Antingen som en stor eller flera små runda pizzor.
Tillaga i 5 minuter i 200 graders ugnsvärme.
Bred över tomatsåsen, toppa med dina favorittillbehör, på med ost och oregano. In i ugnen i cirka 15 minuter till eller tills osten fått fin färg.
Toppa med ruccola, olivolja och flingsalt.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!