Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Här är en smakrik och lite annorlunda aptitretare. Av den långbenade kungskrabban får du ut mest kött för pengarna. Den norska kungskrabban är dessutom ett utmärkt miljöval då den har grön signal från WWF.
Skriv ut receptet
Måltid
Förrätt
Portioner
30
stycken snittar
Ingredients
1x
2x
3x
▢
2
st
endive
▢
200
g
kungkrabbskött
eller krabbkött på burk
▢
1
dl
majonnäs
▢
0,5
st
rödlök
finhackad
▢
1
tsk
paprikapulver
▢
0,5
tsk
svartpeppar
▢
0,5
tsk
spiskummin
▢
1
tsk
malet vitt senapsfrö
▢
0,5
tsk
cayennepeppar
▢
1
tsk
färsk timjan
finhackad
▢
1
tsk
oregano
▢
salt
Instructions
Rensa ur köttet från kungskrabban och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt.
Skär av botten på endiven, lossa och bladen och skölj av dem.
Lägg upp på ett fat och klicka i en sked av den goda krabbröran på varje blad.
Toppa med lite extra cayennepeppar och färsk timjan och servera.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!