Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
En mumsig förrätt, eller gör dem som snittar i miniformat eller varför inte bjuda på detta som en del av julbordet? Skippa honungen och lingon/tranbär om strikt.
Skriv ut receptet
Portioner
2
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
▢
1
dl
valnötter
▢
1
msk
honung
(uteslut om kolhydratkänslig)
▢
salt
▢
200
g
getost
▢
100
g
kallrökt lax
▢
färsk rosmarin
▢
Kallpressad raps- eller olivolja
▢
Vildlingon eller torkade tranbär
▢
nymalen svartpeppar
Instructions
Rosta valnötterna i stekpannan under omröring tillsammans med honungen tills honungen klibbat fast runt nötterna som fått färg. Lägg åt sidan.
Skär getosten i skivor och linda laxen runt dem. Tillaga i 200 grader i ugnen i cirka 5-10 minuter, eller tills osten fått lite färg på toppen.
Lägg upp osten på tallrikarna och toppa med nötterna som du hackat grovt, rosmarin, olja, vildlingon och peppar.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!