Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Skriv ut receptet
Portioner
4
Ingredients
1x
2x
3x
Glutenfri pizzabotten
▢
4
st
ägg
▢
250
g
färskost
▢
2
dl
mandelmjöl
(går att utesluta men botten blir då lite mer lik en omelett i konsistensen)
▢
1
msk
fiberhusk
▢
3
dl
riven ost
▢
0,5
tsk
salt
Tomatsåsen
▢
3
dl
ekologiska krossade tomater
▢
1
st
vitlöksklyfta
▢
1
tsk
valfri sötning
(kan uteslutas)
▢
1
msk
oregano
▢
1
msk
basilika
▢
0,5
tsk
salt
▢
nymalen svartpeppar
Toppingförslag
▢
250
g
riven ost
▢
2
pkt
mozzarella
▢
färska champinjoner
▢
aubergine
▢
oliver
▢
soltorkade tomater
▢
rökt kalkon
▢
ruccola
Instructions
Ställ in ugnen på 180 grader.
Vispa ihop ägg och färskost. Blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i några minuter.
Smeta ut smeten på bakplåtspappret och grädda sedan i ugnen i cirka 15 minuter eller tills botten har fått fin färg.
Toppa sedan med tomatsås, ost och dina favoritingredienser.
Stoppa sedan in i ugnen i cirka 10-15 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!