Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
En uppskattad klassiker i glutenfri tappning med goda tillbehör som kallrökt lax, crème fraiche, rom, räkor, dill och avokado. Ett hit på buffébordet!
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Portioner
6
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Glutenfri pajbotten
▢
3
dl
mandelmjöl
▢
0,5
dl
sesamfrön
▢
50
g
smör
▢
1
tsk
salt
▢
1
msk
fiberhusk
▢
1
st
ägg
Fyllningen
▢
2
st
ägg
▢
2
dl
grädde
▢
200
g
västerbottenost
riven
▢
1
tsk
salt
▢
nymalen svartpeppar
Instructions
Pajbotten
Ställ in ugnen på 180 °C.
Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen ( i matberedaren tar det endast några sekunder).
Bred ut pajdegen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter.
Fyllningen
Vispa ihop ägg, grädde, västerbottenost, salt och peppar. Häll i fyllningen i den förgräddade botten.
Grädda pajen i ca 20 minuter eller tills den stabiliserat sig och fått fin färg.
Låt svalna något och servera med dina favorittillbehör.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!