Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Ibland kan det vara gott med något litet till kaffet. Här kommer ett recept på smarriga biscottiliknande kakor med knapriga hasselnötter - givetvis utan både socker och gluten.
Skriv ut receptet
Måltid
Bakverk
Portioner
12
stycken
Ingredients
1x
2x
3x
▢
2
dl
hasselnötsmjöl
▢
1
dl
mandelmjöl
▢
50
g
smör
mjukt
▢
0,5
dl
valfri sötning
(jag använde xylitol)
▢
1
st
ägg
▢
1,5
dl
rostade hasselnötter
(finns färdigrostade från ICA)
Instructions
Sätt ugnen på 150 grader (varmluft).
Mixa ihop samtliga ingredienser förutom hasselnötterna som du blandar i sist.
Forma smeten till en lång "korv" på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta sedan ut dem och skär dem i cirka 12 bitar. Ställ in dem i ugnen igen i cirka 10 minuter.
Sänk ugnstemperaturen till 120 grader. Dela då på kakorna och lägg dem med skärsidan uppåt. Grädda i 10 minuter till.
Ta ut och vänd på dem och grädda i ytterligare 10 minuter.
Ta ut kakorna och låt dem sedan kallna på galler.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!