Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
En betydligt nyttigare våffelvariant med spenat som jag toppade med handskalade räkor, avokado, citron, dill och en läcker röra med kallrökt lax och färskriven pepparrot.
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Portioner
6
stycken
Ingredients
1x
2x
3x
Våfflorna
▢
2
st
ägg
▢
1
dl
grädde
▢
1
dl
färskost
▢
65
g
babyspenat
▢
2
dl
riven ost
▢
0,5
dl
mandelmjöl
▢
2
tsk
fiberhusk
▢
0,5
tsk
salt
Laxröran
▢
200
g
kallrökt lax
▢
1
dl
crème fraiche
▢
1
msk
majonnäs
▢
1
msk
dill
finhackad
▢
1
tsk
citronsaft
▢
1
msk
pepparrot
färskriven
Instructions
Våfflorna
Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet. Låt stå och dra i några minuter.
Lägg en klick smör i våffeljärnet och grädda tills de fått färg.
Laxröran
Skär laxen i små bitar. Blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av med eventuellt mer salt och citron.
Toppa våfflan med laxröra, avokado, räkor, citron och dill.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!