Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jill Wallentin
Här får ni receptet på en brutalt god Caesarsallad helt i min smak. Istället för parmesan så använde jag en god lagrad svensk hårdost och toppade med knapriga frön och citronmarinerad rödlök för en härlig smak och färg.
Skriv ut receptet
Måltid
Huvudrätt
Portioner
4
portioner
Ingredients
1x
2x
3x
Dressingen
▢
1
st
ägg
▢
1,5
dl
rapsolja
▢
2
st
sardeller
▢
100
g
riven lagrad hårdost
Exempelvis Gäsenes Minimunk
▢
1
st
vitlöksklyfta
▢
0,5
tsk
dijonsenap
▢
0,5
msk
citronsaft
Salladen
▢
4
st
kycklingfiléer
helst ekologiska med skinn
▢
1
st
romansallad
▢
250
g
cocktailtomater
▢
1
st
rödlök
▢
100
g
Hyvlad ost
▢
1
dl
rostade pumpa- och solrosfrön
Instructions
Dressingen
Knäck ägget i en hög mixerskål. Häll i oljan. Ställ stavmixern mot botten och mixa sakta nerifrån och upp tills all olja blivit vit och krämig.
Lägg i tärnad ost och resten av ingredienserna. Mixa tills slätt.
Salladen
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek i smör tills färdiga.
Riv sönder salladen, skiva tomat och rödlök. Marinera gärna löken i citronsaft i några minuter för en mild och fräsch smak.
Blanda sallad, tomat och lök med dressingen. Toppa med kyckling, ost, frön och mer rödlök.
Har du testat receptet?
Lägg gärna upp en bild på ditt mästerverk och tagga
@jillsmat
eller
#jillsmat
så blir jag superglad. Tack på förhand!